zondag, februari 05, 2006

er zijn van die dingen in je leven die je je hele leven lang zult blijven herinneren en gisteren ben ik er met eentje begonnen....
Jullie kennen het verhaal, ik heb een huis gekocht en daar moet dus heel veel aan gedaan worden. Dus ook een nieuwe keuken. Nu weet ik dat die dingen een lange levertijd hebben dus wij gisteren naar de keukenboer, oftewel KeukenConcurrent in Beuningen.
Onder het motto: "keukens voor half geld" hadden we een afspraak gemaakt bij ze en we werden vriendelijk ontvangen door. Kopje thee erbij, rustig door de showroom lopen en dan kan het grote uittekenen en uitzoeken beginnen. Uiteindelijk hadden we de ideale opstelling gemaakt en hebben we de apparatuur erbij gezocht (alles van Whirlpool want dan kreeg je 5 jaar garantie, prima).
Uiteindelijk komt dan de keuken op een prijs iets in de buurt van 13800, maar omdat het alleen vandaag keukens voor half geld was, kwam het neer op 7500. Tering, da’s wel boven budget zeg.
Dat duidelijk aangeven en dat we dus wel eigenlijk rond wilde gaan kijken bij andere zaken, maar dan zou de korting vervallen. Ja ja, vaag verhaal. Helaas ging er toen nog geen alarmbelletje rinkelen maar hij kon wel gaan bellen met zijn teamleider om te kijken of de prijs niet naar beneden kon krijgen. Zo gezegd zo gedaan en kwam terug met een prijs van 6957, inclusief nameten en bezorgen.
Tjonge, beetje boven budget nog steeds, maar wel geheel volgens ons plaatje dus wat the heck, we doen het.
Overal in de winkel hangen bordjes met laagste prijs garantie, dus als we ergens in de komende 4 weken nog ergens een keuken kunnen kopen voor een lagere prijs, dan krijgen we 1000 euro terug. Dat lijkt me een safe deal. Wij daarna door naar de Bruynzeel keukenboer in Dukenburg, maar de keukens die daar stonden konden ons niet bekoren dus we liepen door naar de Novium op dezelfde woonboulevard.
Daar ons ideaal plaatje weer laten samenstellen, zelfde kastjes, zelfde apparatuur en daar kwam een prijs uit van 8717 euro. Ik denk zo: da’s een stuk duurder dan de KeukenConcurrent, maar wacht. De speciale korting die alleen deze maand geldig is (en dan bedoelen we de maand januari) gaat er nog vanaf maar dan moeten we wel vandaag beslissen. OK zeggen we, laat maar zien die korting.
En tot onze niet geringe verbazing staat daar een prijs van 5500 euro! Tering, driewerf Tering!
Da’s 1457 euro goedkoper dan de KC. Ai ai ai, wat nu ?
Als je mij bent, dan ga je gelijk al je vriendjes inschakelen die de studie rechten met succes hebben afgerond en dan kom je al snel tot de conclusie dat je dus niet de 7 dagen bedenktijd hebt, zoals bij aankopen via Internet, maar dat er dus wel aan vast zit. Enige manier is dan annuleren en dan gaat de 30% annuleringskosten in werking. Ook niet echt een prettig vooruitzicht. Dan maar verder zoeken op internet en dan kom je terecht op sites van de bekende consumentenprogramma’s, Kassa en Radar. En verdomd! Ik ben zeker niet de enige en mijn god, waarom heb ik niet eerder gezocht op deze sites ? Verhalen over keukenboeren waar van alles misgaat te over en ja, ook genoeg verhalen over de KC. En het beste advies wat daar staat is terug gaan naar de KC en dan dit voorleggen en als je er dan niet uitkomt, de grote baas bellen.Kijk maar eens naar zijn reactie op een van de fora:

Beste Lezer,

Afgelopen maanden heb ik alleen maar positieve reacties en complimenten gekregen naar aanleiding van het stukje dat de laatste maanden op de site van Radar heeft gestaan. Ik heb vragen en opmerkingen met klanten beantwoord en opgelost. Niets aan de hand. KeukenConcurrent heeft niets te verbergen. Dus chroom niet, bel me als er problemen zijn, als u vragen heeft of als u opmerkeningen heeft. Samen komen wij er altijd uit. Mijn nummer is 06 2000 65 25. U krijgt mij dan direct aan de lijn.

Alvast vriendelijk bedankt.

Ernst Bareman
Oprichter/ eigenaar
KeukenConcurrent


Dus dat gaan we morgen maar eens doen op het moment dat we er met de verkoper en zodoende zullen we onze keuken vast voor onder de 6000 krijgen zodat de uiteindelijk virtuele schade meevalt. Het kost je alleen wel een rustige nacht slaap.