donderdag, februari 09, 2006

nu we toch nog even in de gaming scene bezig waren:
De Nederlandse band Within Temptation schrijft de muziek voor een nieuw computerspel. De nummers zijn exclusief te horen in het pc-spel 'The chronicles of Spellborn'. Dat hebben de band en spelontwikkelaar Spellborn woensdag bekendgemaakt.
Volgens de Nederlandse band en het bedrijf betekent de samenwerking een nieuw tijdperk in de samensmelting van muziek en games. Robert Westerholt, oprichter en gitarist van Within Temptation, vertelt dat alle bandleden fanatieke gamers zijn. 'Zowel thuis als op tournee spelen we op fantasie georiënteerde games om te ontspannen en om inspiratie te krijgen.'
Barry Hoffman, marketingmanager van Spellborn, denkt dat de muziek een nieuwe dimensie kan geven aan de fantasiewereld. 'Toen we de kans kregen om samen te werken, waren we erg enthousiast. Het was dan ook een makkelijke keuze toen we konden werken met een band die zo'n goed gevoel kan geven aan deze game.'