maandag, februari 27, 2006

Bob Crébas, die miljonair is geworden met Marktplaats, moet zijn villa afbreken. Het gebouw was aanvankelijk een broccolischuur. Volgens de gemeente Noordoostpolder heeft Crébas geen toestemming gekregen voor het verbouwen van de schuur. Het gebouw is te groot voor een woonhuis: de maximaal toegestane inhoudsmaat is 1200 kuub. Bewoning is dan ook niet toegestaan, oordeelt de gemeente.
Crébas voelt er niets voor om zijn villa af te breken. "Als bewoning niet mag, zal Lavendel (een bedrijf van Crébas, red.) het bouwwerk blijven benutten als werkplaats annex kantoor, hetzij een andere passende bestemming geven", verklaart Crébas tegenover dagblad de Stentor. Hij denkt daarbij aan appartementencomplex of een bed en breakfast-onderkomen. Een andere mogelijkheid is dat Crébas de plafonds verlaagt en enkele ruimtes dichtmetselt. Daardoor zou de woning een inhoud krijgen van minder dan 1200 kuub.
----------------
erg zeg, als je zo'n groot huis hebt....