dinsdag, februari 14, 2006

De man die tijdens een jachtpartij door de Amerikaanse vicepresident Dick Cheney is neergeschoten, heeft dinsdag een hartaanval gehad. Hij ligt op de afdeling intensieve zorg, meldde een woordvoerder van het behandelende ziekenhuis in Corpus Christi.

De kleine hartaanval was een direct gevolg van het schot hagel die de 78-jarige Texaanse advocaat in zijn lijf had gekregen. Een aantal kogeltjes zijn blijven steken in zijn hart.

Kwartels

Cheney, zelf een zware hartpatiënt, schoot zijn vriend Harry Whittington dit weekeinde per ongeluk neer toen ze op kwartels aan het jagen waren. Het slachtoffer moest met schotwonden in gezicht, hals en romp worden opgenomen. Hij had voor zijn hartaanval net de afdeling intensieve zorg verlaten.

Vergunning

Achteraf is gebleken dat Cheney geen geldige vergunning had. Het bureau van Cheney erkende maandag dat een zegel voor de jacht op kwartels, die 7 dollar kost, ontbrak. Cheney heeft inmiddels een cheque van 7 dollar naar de autoriteiten gestuurd.

Het Witte Huis verdedigde maandag het beleid om het voorval pas na een etmaal bekend te maken. Volgens Washington lag de prioriteit bij de zorg voor de neergeschoten Whittington. De advocaat doneerde geld voor de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Bush en Cheney.