zondag, november 26, 2006

De Spaanse baanwielrenner Isaac Galvez Lopez overleed na een val op de piste. Reanimatie ter plaatse baatte niet, Galvez stierf onderweg naar het Universitair Ziekenhuis van Gent.

Het wielerevenement werd onmiddellijk stilgelegd en een woordvoerder van de Zesdaagse kondigde aan dat de slotdag is afgelast. De Belg Iljo Keisse en de Duitser Robert Bartko krijgen de eindzege op hun naam.

Ploegenkoers

Het ongeval gebeurde rond half een tijdens de tweede ploegenkoers. Galvez en zijn teamgenoot Juan Llaneras waren nog in de race voor de eerste plaats. De ongelukkige Galvez zou in aanraking zijn gekomen met de Belg Dimitri De Fauw en met zijn hoofd tegen de balustrade zijn geknald. Het publiek werd onmiddellijk gevraagd de arena te verlaten.

De 31-jarige Galvez veroverde met Llaneras twee keer de wereldtitel in de ploegkoers, in 1999 en in 2006. Hij boekte ook de nodige succesjes op de weg. Galvez won twaalf keer een rit."