zaterdag, november 18, 2006

Duizenden Amerikanen bivakkeerden donderdagnacht voor winkeldeuren om verzekerd te zijn van een Playstation 3 (PS3). Na Japan introduceert Sony de spelcomputer nu ook in de Verenigde Staten.

In Connecticut werd een wachtende Playstation-koper neergeschoten toen hij weigerde zijn portemonnee af te geven aan straatrovers. Twee gewapende mannen sommeerden vrijdagochtend vijftien tot twintig mensen, die voor de deur van supermarkt Wal-Mart wachtten op de nieuwe Playstation, hun geld af te geven. De man die weigerde dit te doen raakte zwaar gewond. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

In andere Amerikaanse steden ging het er vrediger aan toe. Sony heeft de komende weken 400.000 exemplaren van de nieuwe spelcomputer in de Amerikaanse winkels liggen. Afhankelijk van de omvang van de harde schijf gaan de apparaten voor 500 tot 600 dollar over de toonbank.

In Nederland en andere Europese landen ligt het apparaat pas vanaf maart in de winkels. Van de voorganger PlayStation2 zijn wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht.