maandag, november 13, 2006

Bondscoach Marco van Basten heeft zondagavond alsnog Clarence Seedorf van AC Milan opgeroepen voor het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Engeland. Seedorf meldt zich bij Oranje omdat Wesley Sneijder kampt met een knieblessure. 'Van Basten heeft mij vanavond gebeld. Wij hebben een lang en goed gesprek gehad en maandag meld ik mij bij de selectie. Het is niet de bedoeling dat wij een strijd gaan voeren. Het is de bedoeling dat we elkaar gaan helpen', aldus de middenvelder. 'Ik heb bijna drie jaar op dit moment gewacht, het is nu zaak voor mij om vooruit te kijken. Het zal voor mij een emotionele wedstrijd worden en hopelijk krijg ik wat speelminuten. Ik ben heel blij.' De Ajacied wordt maandag onderzocht. Daarna valt de beslissing of hij zich in het trainingskamp van Oranje meldt. Seedorf speelde z'n 77e en laatste interland op het EK in Portugal in de halve finale tegen het gastland. Hij heeft elf interlandgoals op zijn naam staan.