zondag, november 26, 2006

Het tijdschrijft Focus meldt maandag in Duitsland dat er aanwijzigingen zijn dat er een Europees dopingnetwerk bestaat rond de Nederlandse atletenmanager Jos Hermens en een Spaanse arts.
Het blad schrijft dat het openbaar ministerie in Magdeburg de wegens doping veroordeelde atletiektrainer Thomas Springstein na afloop van zijn proces ordners met belastend materiaal heeft verstrekt. In de aktes wordt verwezen naar een dopingnetwerk, waarbij Hermens betrokken zou zijn. Het materiaal werd niet gebruikt in het proces van Springstein.
Springstein is dit jaar tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zestien maanden veroordeeld omdat hij minderjarige atleten dope verstrekte. Inmiddels heeft de Duitse atletiekbond DLV een strafklacht tegen de atleten Nils Schumann en Grit Breuer en atletenmanager Jos Hermens ingediend. De Nederlandse manager verblijft momenteel op vakantie op de Canarische Eilanden.