zaterdag, november 18, 2006

Time-out voor atlete Loonen

ARNHEM (ANP) - Atlete Kristijna Loonen heeft van de Nederlandse atletiekunie KNAU een time-out opgelegd gekregen. De wegatlete mag tot 1 maart 2007 niet aan wedstrijden deelnemen nadat ze zich onlangs op Terschelling voor de zoveelste keer had misdragen tegenover organisatoren en vrijwilligers.
Loonen had voor eerder wangedrag al diverse (officiële) waarschuwingen gekregen. Zo mocht ze in augustus om dezelfde redenen niet mee naar de Europese titelstrijd, waarvoor ze zich op de marathon had geplaatst. Onlangs liet de KNAU haar weten dat er maatregelen zouden volgen als ze opnieuw in de fout zou gaan.
De atlete kon zich op 5 november tijdens de Berenloop op Terschelling weer niet inhouden. Ze sloeg bij de verzorgingspunten drinkbekers van tafel en schold vrijwilligers uit, inclusief obscene gebaren. Loonen bood voor de prijsuitreiking nog wel haar excuses aan, maar de organisatoren besloten haar gedrag toch aan de KNAU te melden."