vrijdag, juni 14, 2002

Boos
De popzalen, verenigd in de Vereniging van Nederlandse Poppodia (VNP), zijn boos over de maatregel. Maar Pinkpopbaas en VNP-lid J. Smeets kan zich er juist goed in vinden. Hij heeft een buitenpodium, dus geen last van de maatregel.
"Maar ook op Pinkpop heb ik eens geprobeerd een rookvrije zone in te richten en ben met dat idee afgeschoten. Ik vind dat je rookvrij naar een concert moet kunnen gaan, dat is in het buitenland ook zo.
Minister Borst voert gewoon een Europese regel uit en daar zijn we in Nederland mee aan het treuzelen. In Amerika mag je nu al niet roken bij popconcerten."
Cara
Smeets denkt dat de maatregel de kaartverkoop juist kan stimuleren. "Er zijn juist heel veel jonge mensen die ziektes als cara hebben. Die kunnen nu niet naar een concert, maar in de toekomst misschien wel."