dinsdag, juni 18, 2002

Overstuur: Uit de trein gezet

Conducteurs bij de Nederlandse Spoorwegen zijn representatief, tactvol, hebben een goed relativeringsvermogen en kunnen perfect met mensen omgaan. Tenminste, dat zijn enkele eisen waaraan een beginnend conducteur volgens de NS moet voldoen. R. Rotgans uit Rotterdam, al 52 jaar vaste klant bij de spoorwegen, denkt daar toch lichtelijk anders over na zijn ervaringen op 25 mei tijdens een treinritje van Rotterdam naar Dordrecht.

Rotgans wilde een oude vriend bezoeken, met wie hij op een bepaalde tijd in de stationsrestauratie had afgesproken. Een verkorte weergave van zijn verhaal: ,,Ik wilde de trein van 10.03 halen. Rond 09.55 uur arriveerde ik bij de loketten om een retourtje te kopen. Het bleek behoorlijk druk want er waren ongeveer vijf lange rijen wachtenden. Toen er plotseling twee loketten sloten en enkele klanten zich bijna vechtend een nieuw plaatsje in een van de drie overgebleven rijen probeerden te veroveren, begon ik mij ernstig zorgen te maken of ik nog wel op tijd in Dordrecht zou aankomen, met alle gevolgen van dien. Ik herinnerde mij van vroeger dat als je niet tijdig een kaartje hebt kunnen kopen en je dat probleem van te voren op het perron aan de conducteur uitlegt, en hem vraagt of je daarom een kaartje in de trein mag kopen, deze geen verhoging/boete zal rekenen. Ik had overigens een briefje van 10 euro en wat kleingeld in mijn portemonnee, dus ruim genoeg om een eerste klas retourtje met korting van 4,80 euro mee te bekostigen. Rennend toog ik onmiddellijk naar spoor 6 om de conducteur aan te spreken. Ik legde de situatie aan hem uit. Met de handen nog in zijn zakken, en mij kennelijk ook geen blik meer waardig achtend, gaf hij - in plaats van een antwoord te geven op mijn vraag - de conflict-uitlokkende reactie 'er gaan nog meer treinen'. Ik vroeg het aan een tweede NS-medewerker, die in de buurt stond. Hij liet me eerst op dwingende toon weten dat `hij de conducteur was en zijn collega een wagenbegeleider'. Vlak voor de trein wegreed kreeg ik eindelijk antwoord: `dat gaat extra geld kosten'. Toen ik hem vroeg om hoeveel extra geld dat dan zou gaan kreeg ik als antwoord: 'dat hoort u als u in de trein bent'. Ik dacht dat ik wel genoeg geld bij me had.,,Eenmaal in de trein versperde hij me de weg naar de zitplaatsen en begon te rekenen. 'Dat is dan 12 euro 50.' Ik wees hem tot twee keer toe op de 10 euro die ik maar bij me had en zei ten einde raad: 'haalt u dan maar de politie erbij want ik weet het nu niet meer. Zo komen we er niet uit.' De conducteur (z'n ogen leken vuur te spuwen) greep een soort portofoon waarop ik dacht dat hij inderdaad de politie ging waarschuwen, maar tot mijn grote ontstentenis bleek uit zijn conversatie dat hij de trein wilde laten stoppen om mij eruit te zetten!! Zomaar in niemandsland, tussen stations en rijdende treinen in. Ik hield me muisstil maar trilde inmiddels over heel mijn lichaam. Er ging van alles door mijn hoofd. Ik was bang en maakte mij ernstige zorgen. Uit het portofoon-gesprek maakte ik op dat de wens van de conducteur niet in vervulling zou gaan. Ik vermoedde dat de machinist dit geweigerd had. Wat zou er nu gaan gebeuren? Het was weer ijzig stil in het portaal en ik durfde al helemaal niets meer te zeggen. Bij station Barendrecht werd de intercity plotseling en blijkbaar speciaal voor mij tot stilstand gebracht. De conducteur opende de deur en zei sissend en sarcastisch: 'nog een prettige dag verder'. Met een stoptrein moest ik verder. Mijn vriend was helaas al weg. Ik heb mijn verhaal eerst aan de conducteur in de stoptrein verteld en later nog aan een groep NS'ers in Dordrecht. Dat bleken controleurs. Ze waren begripvol. Ze gaven mij het adres van de Klantenservice van de NS, twee koffiebonnen en het treinnummer waarin het drama zich had afgespeeld. Ze vonden dat die conducteur best de normale prijs had kunnen rekenen, omdat ik de situatie had uitgelegd. Ik heb twee dagen niet kunnen slapen, alvorens ik een brief naar de directie van de NS heb gestuurd."
Ruim een week geleden heeft Overstuur de Nederlandse Spoorwegen om een reactie gevraagd. Maar volgens een woordvoerder laat het antwoord nog op zich wachten: ,,We zoeken uit wat er precies is gebeurd. En daarom kunnen we er nog niks over zeggen.''