dinsdag, juni 04, 2002

FIFA buigt zich over theater Rivaldo
SEOUL - De tuchtcommissie van de FIFA onderwerpt de Braziliaanse spits Rivaldo aan een onderzoek. Ze wil aan de hand van de videobeelden bestuderen of de voetballer theater speelde maandag in de slotminuut van de wedstrijd tegen Turkije. Hakan Unsal was het slachtoffer van Rivaldo's actie bij de cornervlag. De Turk schoot de bal hard tegen het dijbeen van de Brazilaan, maar Rivaldo stortte ter aarde en greep naar zijn gezicht.
Rood
De Zuid-Koreaanse scheidsrechter Yung-ho trok de tweede gele kaart voor Unsal en moest hem er toen met rood afsturen. Het was overigens de honderdste rode kaart in de geschiedenis van het WK voetbal. Een FIFA-woordvoerder herhaalde het standpunt van de wereldvoetbalbond: "Simuleren is niet toegestaan. Dat is iedere voetballer duidelijk gemaakt". De nepval kan Rivaldo alsnog een stevige boete opleveren.
Ervaring
Rivaldo zei na afloop van de wedstrijd dat hij zijn 'ervaring' gebruikte. "Natuurlijk raakte hij me niet op een plaats waar het pijn deed. Maar dit soort acties maak je niet, dus hij is er terecht afgestuurd."