zondag, januari 26, 2003

Een groep jongeren heeft zondagavond in de Nijmeegse wijk Wolfskuil op grote schaal vernielingen aangericht. Ook zijn er woningen en winkels geplunderd en is er brand gesticht. Over de aanleiding voor de rellen is volgens een woordvoerster van de politie nog niets bekend. Er is niemand aangehouden. De rellen braken kort na acht uur uit, nadat het al enige tijd onrustig was op straat. Een deel van de vooroorlogse wijk staat op de nominatie om gesloopt te worden en plaats te maken voor nieuwbouw. Daarom zijn veel huizen en voormalige winkels al leeg en dichtgetimmerd. Een aantal panden is echter nog in gebruik. De groep jongeren trok stenen gooiend en brand stichtend door de straten. Er raakte volgens de politie niemand gewond. De gebeurtenissen trokken veel publiek in de dichtbevolkte wijk. De politie had enige tijd nodig om de rust te herstellen. Ook de brandweer rukte met groot materieel uit. Rond half tien was de rust op straat weergekeerd. De politie blijft intensief in de wijk surveilleren om te voorkomen dat de vlam opnieuw in de pan slaat. Om die reden is ook nog niemand aangehouden, zei de politiewoordvoerster. Brandweer, energiebedrijf Nuon en de gemeentereiniging zijn bezig om de chaos in en rond panden te herstellen. Het buurtpreventieteam loopt door de straten om de gemoederen te kalmeren. De politiewoordvoerster verwacht niet dat de rellen opnieuw zullen oplaaien.
---------------------------------------------
nog niks van gemerkt, houden zo!