woensdag, januari 29, 2003

nu.nl/sport | Voormalig marathonkampioene dood aangetroffen in greppel De 45-jarige vrouw uit het Brabantse Hedel die dinsdagmiddag dood is aangetroffen in een greppel in het vlakbij gelegen Haaren blijkt de voormalige topatlete Mieke Pullen te zijn, beter bekend onder haar meisjesnaam Mieke Hombergen. Een recherchebijstandsteam onderzoekt of er sprake is van een misdrijf.

Het slachtoffer is dinsdagmorgen door haar echtgenoot in de omgeving van Haaren afgezet om te gaan trainen. Toen in de loop van de dag duidelijk werd dat ze niet op haar werk in Den Bosch was verschenen, ging de man haar zoeken. Rond het middaguur vond hij het stoffelijk overschot in een greppel langs de Belversedijk in Haaren.
Mieke Pullen was in de jaren negentig tweemaal Nederlands marathonkampioene. In Eindhoven won de Oisterwijkse, die pas vrij laat met de wegatletiek begon, het doorgaans goed bezette evenement driemaal en bij de marathon van Rotterdam liep ze ook enkele keren vooraan mee bij de vrouwen. Pullen werd in 2001 in Melbourne wereldkampioene bij de veteranen op de marathon.