donderdag, januari 30, 2003

Marathonkampioene Mieke Pullen is dinsdagmorgen tijdens een training aangereden door een personenauto en als gevolg daarvan overleden. Een woordvoerder van de politie heeft dit woensdag
meegedeeld. In verband met de aanrijding is de bestuurder van de auto, een 51-jarige inwoner van Breda, aangehouden. De 45-jarige atlete uit Oisterwijk, ook wel bekend onder haar meisjesnaam
Hombergen, werd in 2001 wereldkampioen bij de veteranen. In de jaren negentig was ze tweemaal Nederlands kampioen bij de senioren. Ze won drie keer de marathon van Eindhoven. Dinsdagmorgen bracht haar man de marathonloopster naar het Brabantse Haaren waar ze wilde trainen. Toen ze in de loop van de ochtend niet op haar werk verscheen, ging de man naar haar op zoek. Hij vond het stoffelijk overschot in een greppel naast de Belversedijk. Uit het sporen- en passantenonderzoek bleek dat de atlete was aangereden door een auto. De politie kwam er zelfs achter wat voor auto bij de aanrijding was betrokken. Woensdagmorgen zag een politieman zo'n auto rijden op de route die het slachtoffer vermoedelijk had gelopen. Uit de reactie van de bestuurder bleek dat hij er vermoedelijk meer van wist, aldus de zegsman. Daarop is hij aangehouden. Het Openbaar Ministerie moet na afronding van het onderzoek bepalen of er sprake is van
verwijtbaar handelen. Het ongeluk gebeurde in alle vroegte op een smalle, donkere weg met veel tegenliggers. De verdachte heeft verklaard dat hij heeft gemerkt dat hij kennelijk ergens tegenaan is gereden. Hij is gestopt en heeft samen met een andere automobilist die ook was gestopt rondgekeken, maar dat leverde niets op. Justitie bepaalt uiteindelijk of de man vervolgd wordt, aldus de
zegsman van de politie.