vrijdag, januari 31, 2003

Gisterenavond op de baan:
Grote verslagenheid onder de atleten.
Vooral de MILA-groep. Deze atleten die de afgelopen twee jaar intens bezig waren met hun geliefde sport. Daarbij begeleid en getraind door Mieke Pullen en Gerard Nooteboom.
Sommige gingen, nadat ze het slechte nieuws hoorde, direct naar huis. De anderen draaiden met ingetogenheid hun trainingsrondjes. Na de training, geen gezellige samen zijn, maar iedereen die het hun aanging zijn direct naar huis gegaan. In herinnering houdend de laatste wedstrijd die ze in Best (Goed, Beter Bestloop) samen gelopen hadden. Samen pratend en samen inlopend houden ze nu deze herinnering van haar in gedachte.
Ook bij de anderen trainingsgroepen heerste verslagenheid.

We realiseerde gisteravond dat het als een schok door atletiek minnend Nederland zou gaan.
De pers (Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad (Oisterwijk is verspreidingsgebied van deze krant) hadden gisterenavond om 19.00 uur het tragische nieuws vernomen. In een perscomitee? en verklaring van de politie was het al bekend geworden. Later hebben deze redactie(s) een necrologie gemaakt. Deze staan vandaag als voorpagina nieuws op beide kranten, en op de sportpagina's. Ook heb ik gisteren een telefoontje van de Telegraaf gekregen over informatie over haar.
Hedenochtend landelijk nieuws op TV en Radio, teletekst en op de diverse internetsite.
Woorden schieten te kort....
Blijft bij mij in herinnering als spontane vrouw waarbij ik veel bewondering voor haar heb op sportief gebied.
Zelf heb ik verschillende foto's van haar gemaakt tijdens de diverse wedstrijden en huldiging op de baan in Eindhoven n.a.v. haar wereldtitel. De Mooiste heb ik op de site gezet.

m.vr.gr. Joop Bruurs / sitebeheerder PSV Atletiek