maandag, september 25, 2006

mooi stukje ontbijttelevisie vanochtend:
De vroegere president Bill Clinton is verbaal flink tekeer gegaan tijdens een vraaggesprek zondag op de Amerikaanse conservatieve televisiezender Fox News. Hij verdedigde zich tegen de aantijging dat hij te weinig zou hebben gedaan om terroristenleider Osama Bin Laden te doden tijdens zijn ambtsperiode.

'Ik was er dichter bij om hem (Bin Laden) te doden dan iemand sindsdien', sneerde Clinton indirect naar zijn opvolger George Bush. 'Als ik nog steeds president was, dan zouden we nu meer dan 20.000 troepen hebben (in Afghanistan) om hem te doden. We hebben een regering die denkt dat Afghanistan ongeveer eenzevende zo belangrijk is als Irak', verwees Clinton naar de 140.000 militairen die momenteel in Irak zijn gestationeerd.

Bush

De Democraat Clinton sprak van een lastercampagne van de rechtervleugel van Republikeinse partij van Bush. 'Ik heb meer geprobeerd om Bin Laden uit de weg te ruimen dan al de conservatieven die mij nu aanvallen. Zij dreven destijds de spot met mij omdat ik het probeerde. Zij hadden acht maanden om het te proberen. Zij probeerden niets. Ik heb het geprobeerd. Dus heb ik het geprobeerd en heb ik gefaald', aldus Clinton.

Ook presentator Chris Wallace van Fox News Sunday kreeg een veeg uit de pan toen die Clinton de 'publieksvraag' over Bin Laden stelde. 'Je hebt je fijne kleine conservatieve aanval op mij uitgevoerd. Ik wil wel eens weten aan hoeveel leden van de regering-Bush jij deze vragen hebt voorgelegd', zei een zeer geïrriteerde Clinton tegen de presentator.'

'En je zit daar met die kleine grijns op je gezicht en je denkt de je zo intelligent bent. Maar ik had een verantwoordelijkheid om dit land te beschermen.' Clinton zou eigenlijk ondervraagd worden over klimaatverandering."