dinsdag, september 05, 2006

De laatste uren van de Australische 'crocodile hunter' Steve Irwin zijn vastgelegd door cameraman Peter West. De beelden kunnen van belang zijn voor de lijkschouwing. Dat heeft politiechef Michael Keating gezegd, aldus de Australische nieuwszender ABC dinsdag.
De 44-jarige Irwin - bekend door zijn tv-programma's over dieren - stierf maandagmiddag (plaatselijke tijd) nadat hij tijdens het snorkelen voor de Australische noordoostkust bij Port Douglas in zijn borstkas werd gestoken door een giftige pijlstaartrog. West was op dat moment aan het filmen. Hij zei dinsdag dat zijn aandacht op de pijlstaartrog was gevestigd, toen hij bloed in het water zag.
Irwin was bezig met het maken van een onderwaterdocumentaire toen het ongeluk gebeurde. Kort nadat de pijlstaartrog hem had aangevallen, arriveerde een helikopter met medische hulp, maar het was te laat.

Staatsbegrafenis

Premier Peter Beattle van de Australische staat Queensland heeft toegezegd dat Irwin mogelijk een staatsbegrafenis krijgt. Voorwaarde is wel dat de familie van Irwin ermee instemt."