woensdag, september 13, 2006

hmm, toch het verkeerde vak geleerd.......
--------------------------------------
Doelman Rick Dipietro van de New Yorkse ijshockeyclub NY Islanders heeft een contract voor vijftien jaar getekend. Het levert de goalie een salaris van in totaal omgerekend 50 miljoen euro op. Dipietro, die volgende week 25 jaar wordt, incasseert elk jaar circa 3,3 miljoen euro. Niet eerder in de geschiedenis van de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL werd zo'n langjarig contract getekend. Het record leek stevig in handen van Alexei Yashin, die in 2001 een overeenkomst voor tien jaar met de New York Islanders tekende. Qua salaris is Dipietro niet de best verdienende goalie. Nikolai Khabibulin van Chicago kreeg voor zijn werkzaamheden afgelopen seizoen omgerekend 4,9 miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.