maandag, september 25, 2006

Als Richard Hammond niet voldoende herstelt van zijn verwondingen om weer zijn rol in het populaire autoprogramma Top Gear in te nemen, stopt de producent met het programma. Dat meldt de Britse zondagskrant The Observer. Programmamaker Andy Wilman zegt zich geen Top Gear te kunnen voorstellen zonder Hammond. De producent dreigt ook de stekker uit het programma te trekken als de nadruk op snelheid en flitsende auto's verdwijnt als gevolg van het ernstige ongeluk van Hammond tijdens opnames voor de show.
'De enige Top Gear waar ik ooit in geïnteresseerd zou zijn om te maken is met die drie erin. Ik wil het niet, ik kan het niet doen zonder Richard', aldus de producent.

Raketmotor
De presentator en sidekick van 'hoofdpresentator' Jeremy Clarkson en co-presentator James May crashte afgelopen woensdag met een snelheid van bijna 500 kilometer per uur in een auto met raketmotor. Hij ligt in een ziekenhuis in Leeds en herstelt goed.
Op de website van Top Gear Magazine meldt Jeremy Clarkson dat Hammond voor het eerst sinds het ongeluk weer heeft gelopen. Fans die de presentator beterschap wensen hebben het programma sinds het ongeluk 12.000 emails gestuurd.

Uitgesteld

De BBC maakte zondag bekend dat zij de uitzending van de nieuwste serie van Top Gear die al grotendeels is opgenomen voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld. In Groot-Brittannië trekt de autoshow wekelijks tussen de 4 en 6 miljoen kijkers. Daarmee is het het populairste programma op BBC 2. De omroep laat het aan het team van Top Gear over wanneer de afleveringen op het scherm kunnen komen.