vrijdag, oktober 17, 2008

Een 47-jarige Arnhemmer is vrijdagochtend gearresteerd als verdachte in de moord op Alex Wiegmink. Wiegmink werd in 2003 op de Posbank bij Rheden om het leven gebracht. Zijn lichaam werd in zijn uitgebrande auto gevonden in het Brabantse Erp.
De politie onderzoekt de betrokkenheid van de Arnhemmer. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Vrijdag is huiszoeking verricht in de woning van de Arnhemmer en op andere, niet nader genoemde locaties.

Deze week bracht de politie naar buiten dat het rechercheteam dat de zaak onderzoekt sinds begin deze maand fors is opgetuigd tot 35 man sterk.
Een tip die in maart binnenkwam bij misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft de zaak aan het rollen gebracht. De Vries kreeg concrete informatie 'met naam en toenaam', maar maakte met politie en justitie de afspraak zelfs niet met de informatie te doen.
Of de naam van de verdachte eerder in het onderzoek naar voren is gekomen, wil de politie niet zeggen. Evenmin kan bekend worden gemaakt of de verdachte een bekende was van Wiegmink, of hij een crimineel verleden heeft of dat er een connectie is met het dorp Erp of de Posbank.