donderdag, oktober 02, 2008

en in de categorie vreemde berichten die je dan zo ineens op de radio hoort :
Het verkeer vanuit het noorden richting Nijmegen staat vanmorgen muurvast, doordat een man op de Waalbrug bij die stad is geklommen. De man, vermoedelijk een Iraniƫr of een Irakees, dreigt van de brug te springen. Daarom heeft de politie de rijbanen stadsinwaarts afgesloten. De man is volgens een woordvoerder van de politie bang dat hij wordt uitgezet. Hij eist dat staatssecretaris Albayrak met hem komt praten.
De files en opstoppingen aan de noordkant van Nijmegen strekken zich uit tot achter Arnhem. Op de A12 (Utrecht - Arnhem), de A50 (Apeldoorn - Den Bosch), de A15 (Valburg - Nijmegen) en het Velperbroekcircuit staat het verkeer stil. Op de A325 (Arnhem - Nijmegen) is een omleiding ingesteld via de Waalbrug bij Ewijk.
Twee onderhandelaars van de politie in een hoogwerker van de brandweer proberen de man van de brug af te praten. Een arrestatieteam staat klaar om zelf ook op de onderste boog van de brug te klimmen om de man te dwingen naar beneden te komen.
Vanaf het wegdek is de onderste boog van de brug ongeveer vijftien meter hoog. De boog strekt zich tientallen meters boven het rivierwater uit. Er is volgens de zegsman van de politie voorlopig geen sprake van dat de staatssecretaris naar Nijmegen komt.
------------------------------
Aan de ene kant denk ik: wat een mafkees, kan ie wel zwemmen? Heeft ie geen hoogtevrees?
Aan de andere kant heb ik medelijden met al die mensen die gewoon op het werk proberen te komen en al uren in de file staan. Hoe dan ook, sterkte allemaal.
Tijd voor de live beelden, ff kijken of die ergens te vinden zijn.