donderdag, juli 25, 2002

De afgetreden staatssecretaris Philomena Bijlhout heeft recht op wachtgeld van ruim 8.500 euro bruto per maand. In het komend jaar krijgt ze daar tachtig procent van, in het jaar erna zeventig procent.
In de Tweede Kamer zijn vragen gerezen over de uitkering die Bijlhout kan krijgen, nadat ze krap negen uren in functie is geweest en zelf onjuiste informatie over haar verleden verschafte. De SP vindt de wachtgeldregeling voor Bijlhout "belachelijk."
Koningin Beatrix heeft inmiddels eervol ontslag verleend aan Philomena Bijlhout. Dat heeft het kabinet van de koningin woensdag meegedeeld. Terugkeer in de Kamer is niet mogelijk. De Tweede Kamer heeft aan de Kiesraad laten weten dat het lidmaatschap van mevrouw Bijlhout als beƫindigd moet worden beschouwd.
Bijlhout heeft dinsdag gezegd dat ze in het belang van haar twee kinderen wel aanspraak wil maken op het wachtgeld.