dinsdag, juli 02, 2002

oke, je hebt bikkels en je hebt bikkels maar bij deze is deze mama uitgeroepen tot bikkel van de week!
Sonia O'Sullivan houdt wel van een stevig robbertje trainen. Dat maakte de Ierse winnares van olympisch zilver onlangs op onorthodoxe wijze duidelijk.
O'Sullivan won in Solihull, een plaatsje bij Birmingham, een 1500 meter in 4.09.06. Een uur later stond de Ierse nogmaals aan de start van een 1500 meter. Deze keer nam ze het echter op tegen twaalf mannelijke lopers. Ogenschijnlijk niet vermoeid van de eerste race liep ze In deze race zelfs drie seconden sneller dan een uur eerder. Haar tijd was de snelste die ze in twee jaar had gelopen: 4.05.94 (!) 'Na afloop van de eerste 1500 meter had ik nog zo veel energie over, dat ik besloot er maar een training aan vast te knopen. Toen hoorde ik dat er later nog een 1500 meter voor de mannen op het programma stond. Aangezien een wedstrijd de beste training is, heb ik de organisatie gevraagd of ik met de mannen mee mocht lopen. Daar hadden ze geen enkele moeite mee. Officieel mag dat wel niet, maar dit was een kleine plaatselijke wedstrijd en dan
hoeft alles niet precies volgens de regels te gaan,' aldus O'Sullivan. 'Tijdens die tweede wedstrijd voelde ik me gek genoeg veel sterker, en liep het allemaal wat soepeler. Dit soort kleine wedstrijdjes zijn ontzettend nuttig om aan mijn snelheid te werken.'