vrijdag, juli 12, 2002

tering NS-part MCMXVII:
Spits ontregeld door kapotte trein
UTRECHT (ANP) - Een kapotte trein en een wisselstoring hebben vrijdag in de ochtendspits tot vertragingen geleid. De problemen ontstonden op het drukke traject Amsterdam-Utrecht en tussen Sittard en Heerlen. Dat heeft de Railverkeersleiding in Utrecht laten weten.
Bij Abcoude ging vrijdagmorgen een trein kapot. Daardoor reden er minder treinen tussen Amsterdam en Utrecht en kwam de stoptreindienst tussen Amsterdam en Woerden stil te liggen. De treinreizigers kregen te maken met vertragingen die konden oplopen tot een halfuur. Aan het einde van de ochtendspits waren de problemen verholpen.
Tussen Sittard en Heerlen kreeg de NS te maken met een wisselstoring. Rond 09.00 uur moesten reizigers nog rekening houden met vertragingen tot een uur. Tussen Heerlen en Nuth rijden geen treinen. Er gaan daar bussen rijden. De NS raadt doorgaande reizigers aan om te rijden via Maastricht.