donderdag, juli 25, 2002

kijk, ik wist dat het schrijven van dit soort onnozel stukjes een functie had!
het is goed voor Alzheimer patiënten....
--------
Stukjes tekst - de blogs - verschijnen chronologisch boven elkaar, met de nieuwste tekst bovenaan de pagina. Weblogs blijken ook een medische toepassing te hebben: Alzheimer-patiënten houden hun geest scherp met dagelijkse stukjes.
De Amerikaanse journalistiek heeft de weblog onderhand tot hype verheven, waarbij diverse online uitgaven massaal een weblog openen. Magazine Wired (weblogloos) schrijft in hun medische katern over de heilzame hersengymnastiek dat het onderhouden van een weblog blijkbaar is.
Het onderhoud van een weblog scherpt de geest, stelt Alice Young in Wired. Young lijdt aan Alzheimer, maar zegt dat het onderhoud van haar weblog de progressie van de ziekte vertraagt. Er is geen medisch bewijs voor deze stelling, maar Young denkt dat de weblog haar een doel geeft.