donderdag, oktober 10, 2002

Broekriem (from mybutler)

‘Beste butler! Balkende zegt: bezuinigen, op een houtje bijten, trek de broekriem aan. Hoort dat eigenlijk wel, en zo ja, hoe?’
Beste gedupeerde IT-er. Tsja. Wat de broekriem betreft: wij dragen bretellen, al zijn er wel mooie Engelse verhalen over onfortuinlijke zwervers die toch nog met hun old-school-tie de broek ophielden. Op een houtje bijten: niet doen. Als het het cederhout uit uw laatste sigarenkistje is, dat is niet te vreten, en bedenk verder dat u uw tandarts niet meer kan betalen. Stook van die wijnkistjes die de deurwaarder heeft overgelaten liever een fikkie om warm te blijven. Wat dat aan gaat: die waardeloze aandelen houden wel lekker warm, gedragen onder uw laatste hemd.
Maar genoeg gekheid, de situatie is ernstig. Luister naar de ouwe Keynes, en consumeer! Hoe meer we besteden, hoe meer er geproduceerd moet worden en des te meer werkgelegenheid. Al is het maar bij de kleermakers, driesterrenzaken en Yab Yum. (Ook nog milieuvriendelijk die drie, overigens. Zuiver scheerwol en biologisch vlees.) Kortom: laat rollen dat geld! Of het nu om de Titanic of zinkende aandelen gaat: met stijl ten onder, dat is het advies.