zondag, april 24, 2005

De doorgaans zo onverstoorbare PSV-trainer Guus Hiddink reageerde zaterdagavond geëmotioneerd op het achttiende kampioenschap voor de Eindhovense ploeg. 'Deze titel doet me veel', sprak hij met onvaste stem.
'Het is de titel van het onverwachte, van het mooie', vervolgde hij. 'Het hele seizoen is er niet of nauwelijks een wanklank geweest bij ons. Iedereen is zo ambitieus, zo energiek. Fantastisch gewoon. Niet alleen de spelers uit het basisteam, maar iedereen toont dit seizoen een enorme drive. Dat is de kracht van onze ploeg.' Ook aanvoerder Mark van Bommel roemde de saamhorigheid bij PSV. 'Dit is de titel van het collectief. We hebben alles voor elkaar over. De eerste prijs is nu binnen, misschien wel de moeilijkste. Het is in elk geval de titel waarvoor je het langst moet strijden. Het is knap dat we na de winterstop nog niet hebben verloren. Op deze manier ziet het er naar uit dat ik een mooi afscheid krijg bij PSV.'