zondag, april 17, 2005

Geert Wilders krijgt steeds meer doodsbedreigingen uit islamitische hoek. Het onafhankelijke kamerlid doet vier tot vijf keer per week aangifte bij de politie. Dat zei Wilders zondag in zijn eerste publieke interview in Enschede na de moord op Theo van Gogh. De politicus, die met een groot leger aan politie en veiligheidsmensen Enschede aandeed, zegde toe dat hij ondanks de toename van doodsbedreigingen de komende tijd met de bus door Nederland toert om campagne te voeren tegen de nieuwe Europese grondwet. 'Ik vraag me af of het kan zoals ik het graag wens, maar ik ben van plan om alle provincies door te trekken', aldus Wilders. Hij kondigde verder aan dat hij over enkele weken 'kamp Zeist' gaat verlaten en een appartement 'ergens in de Randstad' gaat bewonen. Volgens hem waren bewoners van het appartementencomplex boos over zijn komst. Hij hoopt dat zij begrip krijgen voor zijn woonsituatie.