zaterdag, april 23, 2005

nu.nl/algemeen | Gelderland eist terugstorting deel bonus Nuon-topman: "De provincie Gelderland wil dat Nuon-topman Ludo van Halderen afziet van een substantieel deel van zijn bonus over 2004. 'De bonus is te hoog in vergelijking met de prestaties van Nuon', zei PvdA-gedeputeerde Nico Jan Wijsman vrijdag.

Gelderland heeft ruim 44 procent van de aandelen in het energiebedrijf in handen en is daarmee de grootste aandeelhouder. Gedeputeerde Wijsman wil het maandag tijdens de aandeelhoudersvergadering van Nuon verder hebben over een wijziging van de toekomstige beloningsstructuur voor de bedrijfstop. 'We willen bespreken of korte- en langetermijnbonussen nodig zijn.' De provincie betwijfelt of de lat voor het behalen van de bonus in 2005 voldoende hoog ligt. Klik hier !

Bestuursvoorzitter Van Halderen zag zijn totale beloning vorig jaar met 42 procent stijgen tot 815.000 euro. Zijn bonus steeg van 65.000 tot 289.000 euro. Essent-topman Boersma leverde donderdag op aandringen van zijn aandeelhouders de helft van zijn bonus van 161.000 euro in."