zaterdag, april 02, 2005

Politie en justitie weten nog niet precies wat er eerste paasdag in het Zuid-Hollandse Honselersdijk is gebeurd. Toen werd een 20-jarige vrouw uit Wateringen overreden. Ze overleed aan haar verwondingen. De verklaringen over de toedracht lopen uiteen, aldus het Openbaar Ministerie.
Vrijdag moest de 19-jarige man uit Den Haag, die wordt verdacht van het doodrijden van het slachtoffer, voorkomen bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man nog enkele dagen moet blijven vastzitten. De verdachte meldde zich dinsdag bij de politie. Het slachtoffer zat bij haar vriend in de auto. De twee ergerden zich aan het rijgedrag van de automobilist voor hen, maakte de politie eerder deze week bekend. Zij reden deze bestuurder klem om hem aan te spreken op dat gedrag. Wat er precies is gebeurd, zoekt de politie nog uit, maar de woordenwisseling leidde er uiteindelijk toe dat de aangesproken bestuurder wegging en daarbij de vrouw overreed. Onduidelijk is of de Hagenaar opzettelijk over de vrouw is gereden of dat hij snel weg wilde zijn wegens het gedrag van de man en de vrouw. De politie zoekt getuigen.