dinsdag, september 17, 2002

Microsoft-oprichter Bill Gates blijft met 43 miljard dollar de Forbes-lijst van de rijkste 400 Amerikanen aanvoeren. Maar hij is ten opzichte van vorig jaar wel 11 miljard dollar armer geworden. De economische malaise lijkt weinig vat te krijgen op de tien rijkste Amerikanen. Op nummer twee staat, net als de vorige keer, superinvesteerder Warren Buffet. Hij zag zijn vermogen met zo'n drie miljard dollar groeien tot 36 miljard dollar. Op nummer drie staat, eveneens net als in de vorige editie van de Forbes-lijst, Paul Gardner Allen, mede-oprichter van Microsoft. Hij werd zo'n zeven miljard dollar armer, maar mag met de resterende 21 miljard niet ontevreden zijn.
De plaatsen vier tot en met acht worden ingenomen door leden van de familie Walton. Zij zijn op de maatschappelijke ladder gestegen dankzij de goede resultaten van de Wal-Mart-keten (koers), die voor een groot deel in hun handen is.
Hun promotie is ten koste gegaan van Oracle-topman Lawrence Joseph Ellison. Hekkensluiter van de toptien is Microsoft-topman Steve Ballmer.