woensdag, september 11, 2002

zo ongeveer nu, een jaar geleden mailde een stagiair bij mijn toenmalige werkgever dat er op NU.nl een berichtje stond, dat er een vliegtuig tegen het WTC was aangevlogen.
Wij allemaal een beetje verbaasd, 'dat dat kan man? was de piloot dronken ofzo? zo'n gebouw zie je toch?'
na een klein half uurtje kwam een andere collega aanzetten dat het op TV was en dat er nog 1 tegen het WTC was aangevlogen. Wij allemaal naar de TV gerend en daar vol verbazing en ongeloof gekeken hoe het langzaam duidelijk werd dat dit boze opzet was en niks ongeluk of dronken piloten.
De rest van de middag weinig meer gedaan. Wel een vriend gebeld en gezegd dat hij maar eens naar een TV moest lopen, want de wereld staat op z'n kop.
De trein ingestapt en met verschillende treinreizigers verbaasd gepraat over het voorval, op dat moment dachten we nog dat er meerdere vliegtuigen in de lucht waren. Erg, erg, absurd allemaal. Onrealistisch. Dit gebeurd alleen in fillms, en dan komt Bruce Willis in z'n eentje de boel redden, terwijl die nog even alle bad guys om zeep helpt in z'n hempje bij -20. Maar nee, het gebeurde echt. Echt, een jaar geleden vlogen 2 vliegtuigen het WTC binnen, 1 het Pentagon en 1 vliegtuig werd overmeesterd door de passagiers om vervolgens neer te storten. Geloven jouw kinderen dit verhaal over 20 jaar? Of denken ze dan dat het gaat over een film die papa/mama vroeger heeft gezien en die blijkbaar wel aardige impact heeft gehad? Wat denk jij?