zondag, november 03, 2002

Bij een schietpartij voor een Nijmeegse discotheek is zondagochtend een portier om het leven gekomen. Een tweede portier raakte zwaargewond. Dat heeft een van de eigenaren van de disco, T. Krebbers, gezegd.
De politie van Nijmegen heeft zondagmorgen twee aanhoudingen verricht. Zij sluit meer aanhoudingen niet uit. Over de identiteit van de slachtoffers en van de aangehouden personen is nog niets bekend. De politie kon de toedracht, die door een van de eigenaren van de discotheek is geschetst, nog niet bevestigen.
De schietpartij vond omstreeks half zes plaats voor discotheek The Matrixx aan de Wijchenseweg. Een man, die eerder uit de disco was gezet, keerde na ongeveer een uur terug. Toen een van de portiers bij het sluiten van de zaak enkele bezoekers naar buiten liet gaan, schoot de dader hem neer. Deze portier overleed later. Ook wist de schutter door de geopende deur de andere portier te raken.
-------------------------------------
tja, normaal gesproken doet zo'n berichtje me weinig omdat het ergens ver weg is, maar ja. Dit is 400m verderop, en de politie automatisch scheurden 's nachts langs mijn flatje. Kijk, dan wordt het wel even iets anders natuurlijk. Maar ja, gekke wereld als gestoorde mensen aan wapens kunnen komen....