zondag, november 03, 2002

Hmmmm, interessant?
Nederlandse bezitters van een Sony Playstation2 gamecomputer kunnen vanaf voorjaar 2003 ook online spelen. Dat heeft Sony bekendgemaakt. Engeland zal de Europese primeur hebben, daarna volgen Duitsland, Frankrijk, Spanje, Benelux en de overige landen. Om online te kunnen spelen moet een netwerkadapter worden aangeschaft. Deze zal onderdeel zijn van een PS2-breedbandgamepakket, waarin ook een game, een demo-cd en Utility Disc met hulpprogramma's zal zitten. Het pakket zal ongeveer evenveel kosten als een spelletje, zo rond de 65 euro. Gamers hoeven geen abonnement te nemen.Sony heeft nog niet bekendgemaakt met welke breedbandinternetaanbieders ze in zee zal gaan. De netwerkdapter is zowel geschikt voor ADSL als voor de kabel. In de VS biedt Sony al sinds augustus de mogelijkheid om online te spelen. PS2-concurrent Xbox komt in de loop van volgend jaar met online gaming naar Europa.