dinsdag, mei 24, 2005

De beroemde Amerikaanse presentator Jay Leno zal dinsdag getuigen in de zaak tegen de van kindermisbruik verdachte Michael Jackson. Dat berichtte de Amerikaanse omroep MSNBC in de nacht van maandag op dinsdag. Het advocatenteam van de zelfverklaarde King of Pop zal waarschijnlijk nog deze week zijn verdediging afronden.
Leno zal een verklaring afleggen over de familie van de jongen die Jackson beschuldigt van seksueel misbruik. De advocaten stellen dat de familie alleen maar uit is op geld. Dat zou ook zijn gebleken uit een telefoontje dat Leno van een familielid zou hebben gehad.
In dat bewuste telefoontje zou de steenrijke Leno zijn gevraagd om een financiële bijdrage voor de medische behandeling van het vermeende slachtoffer van Jackson. De jongen was kankerpatiënt. Leno ging niet op dat verzoek in. Sterker nog: hij belde de politie.
Tijdens de zitting maandag in Santa Maria (Californië) deden de advocaten opnieuw een poging de moeder van het vermeende slachtoffer van Jackson onderuit te halen. Ze werd omschreven als een op geld beluste, leugenachtige vrouw. Ze zou onder meer in 2001 onder valse voorwendselen een uitkering hebben gekregen. De moeder zou ook in de zaak-Jackson alleen maar uit zijn op het geld van de artiest.