dinsdag, december 06, 2005

Mannenblad Playboy is dinsdag een sms-actie gestart om presentatrice Bridget Maasland alsnog te strikken voor een naaktreportage in het blad. In eerste instantie is Bridget niet akkoord gegaan met het bedrag dat Playboy haar heeft geboden. Door middel van deze actie wil het blad alsnog proberen genoeg geld bij elkaar te krijgen.

'We hebben een bod gedaan, geheel in lijn met dat voor reportages van sterren van hetzelfde kaliber', zegt Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk tegen Novum Nieuws. Maar voor Bridget is dit niet genoeg. Nu hebben beide partijen besloten het publiek in te schakelen. De opbrengst van elk binnengekomen sms'je wordt door Playboy verdubbeld.

Bridget wil 150 duizend euro ontvangen voor een dergelijke reportage. Het geld doneert ze in kader van het televisieprogramma 'Katja vs. Bridget' aan Dutch Puppy, een organisatie die strijdt tegen hondenmishandeling. Mocht na de sms-actie niet genoeg geld zijn binnengehaald, dan doneert het mannenblad alsnog het binnengekomen bedrag voor een reportage met Maasland aan Dutch Puppy.

De actie loopt tot en met 18 december. De uitkomst wordt op 19 december in de uitzending van 'Katja vs. Bridget' bekendgemaakt."