dinsdag, december 27, 2005

Oud-spelers van Roda JC zijn criminelen. Regillio Vrede zat in zijn Roda-tijd aan de cocaïne en oud-doelman Zeljko Kalac kwam met een vuurwapen bij de voorzitter binnen om hem af te persen. Dat zegt Bill Gillessen voormalig mental coach van Roda en huidig werknemer van NOCNSF dinsdag in een interview met het Brabants Dagblad.
Gillissen geeft in het regionale dagblad aan geschrokken te zijn van wat hij daar aantrof: 'Bij Roda JC waren twee informele leiders crimineel. Je hebt er geen weet van hoeveel druk er soms wordt uitgeoefend op bestuurders en coaches. Diezelfde voorzitter van Roda stond even later supporters toe te spreken in een kogelvrij vest.' De mental coach ging volgens het dagblad in 2001 op voorspraak van toenmalig Roda JC-voorzitter Theo Pickeé aan de slag bij de club. De prestaties van de Kerkraadse club vielen in die periode tegen. Op basis van individuele gesprekken met de toenmalige coach Jan van Dijk en de spelersgroep deed Gillissen enkele aanbevelingen voor het team.