maandag, december 12, 2005

nu.nl/algemeen | Schwarzenegger wijst gratieverzoek Williams af: "Gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië heeft het verzoek om gratie van de ter dood veroordeelde bendeleider Stanley 'Tookie' Williams afgewezen. Daarmee is het vrijwel zeker dat Williams, die veroordeeld is wegens de moord op vier mensen in 1979, vlak na middernacht op dinsdag, ongeveer 09.00 uur Nederlandse tijd, een dodelijke injectie krijgt toegediend.

Eerder op maandag weigerde een federaal hof van beroep de zaak van Williams te heropenen. Bijna twee weken geleden had het hooggerechtshof van de Amerikaanse staat Californië al besloten het onderzoek niet te heropenen. Alleen het ingrijpen van het federale Hooggerechtshof, bij wie de advocaten van Williams nu in cassatie gaan, zou op het laatste moment de executie van de voormalige gangleider kunnen verhinderen."