dinsdag, december 20, 2005

Zo verrast als de spelersgroep was met het opstappen van Cees Lok, zo viel de mededeling van de trainer ook bij de leiding van NEC rauw op het dak. De reden voor de opvallende stap blijft mistig.
Lok liet maandag per brief de leiding van NEC weten per direct op te stappen, omdat hij een verdere samenwerking niet meer zag zitten. 'Het afgelopen jaar heeft mij geleerd dat er een onoverbrugbaar verschil is ontstaan in de manier waarop je samen structureel werkend, met een duidelijke visie NEC naar een hoger niveau kunt brengen. In het belang van NEC ga ik niet dieper in op details', aldus de verklaring van Lok.
Lok liet zich in het schrijven vooral in algemene bewoordingen uit, zodat het ook voor de Nijmeegse clubleiding gissen is naar wat de 39-jarige trainer precies heeft bewogen met onmiddellijke ingang op te stappen. De pogingen contact te zoeken hebben (nog) geen succes gehad.
De verhalen dat hij gedwongen was spelers op te stellen, wijst NEC van de hand. 'Bij NEC bepaalt één persoon de opstelling van het elftal en dat is de hoofdtrainer', aldus een verklaring van de Nijmeegse club. 'Wij hebben tot gisteren geen signalen ontvangen dat er zwaarwegende redenen zijn die tot deze beslissing van Cees zouden kunnen leiden. Wij kunnen ook geen zwaarwegende redenen noemen.'
Voorafgaand aan de kerstborrel bracht Lok maandagmiddag de spelersgroep op de hoogte van zijn vertrek. De selectie reageerde verbouwereerd op het nieuws. Bij monde van aanvoerder Peter Wisgerhof maakte de spelersgroep duidelijk dat spelers achter de huidige technische staf staan.
Lok was in totaal ruim zeventien jaar in dienst van NEC, waarvan het laatste jaar als hoofdtrainer. Assistent Ron de Groot neemt voorlopig de taken over. Bij het Gatorade Cupduel met AZ zit hij op de Nijmeegse bank. Onduidelijk is nog of hij ook het seizoen afmaakt als hoofdtrainer.