dinsdag, december 13, 2005

nu.nl/sport | Sprinter Montgomery twee jaar geschorst: "Het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) heeft Tim Montgomery dinsdag schuldig bevonden aan het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen. De 30-jarige Amerikaanse sprinter, voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter, kreeg een schorsing van twee jaar opgelegd.

Montgomery's landgenote Chryste Gaines werd ook voor twee jaar uitgesloten wegens overtreding van de dopingregels. In een verklaring liet het CAS in Lausanne weten dat de twee atleten met ingang van 6 juni 2005 zijn geschorst. Dat was de eerste dag van hun verhoor.

Ongeldige prestaties

De CAS-commissie, drie man sterk, bepaalde bovendien dat alle prestaties van Montgomery sinds 31 maart 2001 ongeldig zijn. De 9,78 van de GP-finale in Parijs, toentertijd een wereldrecord, verdwijnt dus uit de boeken. De atleet raakt ook het prijzengeld uit die tijd kwijt. De naam van Gaines wordt vanaf 30 november 2003 uit alle uitslagen geschrapt."