maandag, december 01, 2003

De 18-jarige Goran M., de neef van Maja Bradaric uit Nijmegen, is verantwoordelijk voor de moord op de 16-jarige scholiere. Goran zou de moord hebben gepleegd omdat Maja te 'westers' zou zijn en de moslimcultuur 'aan haar laars lapte' wat betreft het hebben van vriendjes. Dit schrijft De Telegraaf maandag op basis van 'goed ingevoerde bronnen rond het onderzoek'.
Maja zou volgens Goran de familiekring 'te schande' hebben gemaakt met haar gedrag. De andere hoofdverdachte, de 18-jarige moslim Ferdi O. van Turkse komaf, heeft volgens de krant bekend dat hij zijn vriend Goran een handje geholpen heeft.
Het lichaam van Maja werd bijna twee weken geleden brandend gevonden in het buitengebied van Bemmel. Aan de hand van een gebitsreconstructie bleek het om het Bosnische meisje te gaan.