woensdag, december 31, 2003

De Britse premier Tony Blair heeft pas ingestemd met zijn gastrol in de animatieserie The Simpsons nadat hij garanties had gekregen over de invulling van zijn rol. Hij bedong dat hij niet zou worden neergezet als schoothondje van de Amerikaanse president George Bush, meldt de Britse krant Daily Mirror woensdag.
In de aflevering met Blair bezoeken The Simpsons Londen waar ze met hun auto de hekken van Buckingham Palace, het woonpaleis van koningin Elizabeth, rammen. Homer, Marge en de kinderen zetten ook de paardenkoets van hare majesteit op zijn kop.
Blair komt in de aflevering het Amerikaanse gezin tegen op het Londense vliegveld Heathrow en nodigt hen uit om thee te komen drinken op Downing Street 10. Homer morst zijn thee op het vloerkleed en eindigt in de historische gevangenis van Londen, de Tower.
De animatie van Blair heeft een brede grijns en grote flaporen en zijn stem is door Blair persoonlijk ingesproken. De Britse premier is een grote fan van The Simpsons en maakte in april, ondanks de drukte met de oorlog in Irak, tijd vrij om drie zinnen in te spreken.
De aflevering was in november te zien in de Verenigde Staten en wordt op 9 januari op de Britse televisie vertoond. Het is nog onduidelijk of en zo ja wanneer de aflevering op de Nederlandse televisie wordt uitgezonden. Veronica meldt op haar website dat het in januari weer afleveringen van de cartoonserie gaat uitzenden. Nadere informatie ontbreekt.