donderdag, december 04, 2003

Maja Bradaric is met een stuk touw gewurgd. De Nijmeegse scholiere is tijdens een autorit van het leven beroofd. De achttienjarige hoofdverdachte Goran M. uit Beuningen heeft tegenover de recherche verklaard dat hij dat heeft gedaan, omdat hij woedend op haar was. Volgens de verdachte verspreidde ze roddels over hem. Dat melden justitiĆ«le bronnen dichtbij het onderzoek aan De Gelderlander. Het plan om Maja te doden en haar te verbranden was van te voren bedacht. De jerrycan met benzine lag al in de auto. Zittend op de achterbank heeft Goran M. maandagavond 17 november een touw gebruikt om Maja, die rechts voorin zat, te laten stikken. Medeverdachte Ferdi O. (18) uit Nijmegen bestuurde de auto. De zestienjarige Goran P. uit Nijmegen zat achter hem, naast zijn naamgenoot. Het levenloze lichaam van Maja werd naar de uiterwaarden in Bemmel gereden en met benzine overgoten. Voorbijgangers vonden het stoffelijk overschot daar kort na middernacht. Hoofdverdachte Goran M. en Maja waren van jongs af aan bevriend. Zo hecht dat Maja hem als haar ‘neef’ betitelde. De Beuningenaar had een enorme invloed op zijn vriendengroep. Nina, het vijftienjarige Nijmeegse meisje dat een week na de moord werd opgepakt, zorgde ervoor dat Maja naar de Nijmeegse wijk Hatert kwam, waar de zestienjarige Goran P. woont. Nina, dik bevriend met Maja en dolverliefd op Goran M., deelde Maja mee dat Ferdi daar was en eerder geleend geld terug wilde hebben. Ferdi had van Maja nog twintig euro te goed. Maja vertrok om tien over zeven bij Nina, nadat ze eerst thuis op internet had zitten chatten. Om half acht zag een kennis Maja bij de jongens in de auto zitten. Maja zwaaide vrolijk, terwijl Ferdi bij het wegrijden toeterde. Nina wordt vandaag opnieuw voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die moet beslissen of ze langer blijft vastzitten. De raadkamer beslist vandaag of de vier verdachten ‘in beperking blijven’. Dit betekent dat zij alleen contact met hun advocaat mogen hebben. Justitie weigert elk commentaar.