maandag, december 15, 2003

De rechtbank in Den Bosch heeft de 34-jarige A. K. maandag veroordeeld tot acht jaar cel omdat hij een huurmoordenaar de opdracht gaf drie mensen uit de weg te ruimen. De zaak kwam aan het licht toen degene die de klus zou klaren naar Peter R. de Vries stapte.
De 34-jarige Ossenaar wilde zijn eigen broer laten ombrengen en twee ex-criminelen, onder wie de voormalige rechterhand van drugshandelaar De Hakkelaar. Hij regelde dat vanuit de gevangenis, waar hij een celstraf van 3,5 jaar uitzat voor XTC-handel. Als opdrachtgever stelde hij 50.000 gulden per moord in het vooruitzicht plus een Mercedes als de hele klus was geklaard.
De liquidaties werden niet uitgevoerd, omdat de beoogde huurmoordenaar naar misdaadverslaggever Peter R. de Vries stapte. Ook werkte hij mee aan een undercover-operatie die leidde tot aanhouding van de man uit Oss.
Volgens de raadsman van de Ossenaar H. van Dijk is de huurmoordenaar een ,,evidente leugenaar''. Ook zou zijn gerommeld met het belangrijkste bewijs tegen zijn cliƫnt, door de opdrachtnemer gemaakte geluidsopnamen.