woensdag, december 17, 2003

Nina de Heks is veroordeeld, nou ja, haar bedrijf dan.
Dat ze er wakker van zou liggen denk ik overigens niet.
Volgens mij slaapt het wel lekker met 400 miljoen euro op je bankrekening.....
----------------------
World Online heeft beleggers misleid bij zijn beursgang in 2000 en daarom moet het internetbedrijf de ontstane schade vergoeden. In een aparte procedure wordt de omvang van de schade vastgesteld.
Dat heeft de rechtbank vandaag beslist in een procedure die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) tegen World Online (WOL) had aangespannen namens ruim 10.000 beleggers. De VEB schat de schade op ruim 90 miljoen euro. WOL had uitspraken van bestuursvoorzitter Nina Brink moeten corrigeren, waarin zij de indruk wekte dat zij geen eigen aandelen in WOL had verkocht in de aanloop naar de beursgang. De overige gedaagden, waaronder ABN Amro, zijn vrijgesproken.
,,Deze uitspraak is belangrijk voor het vertrouwen van het publiek in de beurzen'', zegt VEB-directeur Peter-Paul de Vries in een toelichting. ,,Het publieke beeld was toch altijd: ze komen er mee weg. Maar het antwoord is: nee, ze komen er niet mee weg.''"