woensdag, februari 25, 2004

Eminem is een rechtszaak begonnen tegen computer gigant Apple, voor het ongevraagd gebruiken van een van zijn songs voor Apple's reclamecampagne. Het computerbedrijf heeft vorig jaar het nummer 'Lose Yourself' verwerkt in een reclamespot. In de spot is een tienjarige jongen te zien die een paar regels van het nummer rapt.
Apple heeft inmiddels de spot verwijderd van de site.
De woordvoerders van de rapper verklaarden in de vijftien pagina's tellende aanklacht, dat Apple nooit toestemming had gevraagd om zinnen uit het nummer voor commerciële doeleinden te gebruiken. "Als Eminem daar in geïnteresseerd zou zijn dan zou daar een grote zak met geld tegenover moeten staan, zeg zo'n tien miljoen dollar", aldus een woordvoerder.
In de aanklacht staat verder dat de baas van Apple, Steve Jobs, persoonlijk de manager van Eminem zou hebben gebeld om te zeggen dat 'ze er nog maar eens goed over na moesten denken' of ze het Grammy winnende nummer toch niet mochten gebruiken.
Volgens de aanklacht beëindigde de rapper daar verdere discussies met Apple. Of de aanklacht ook de rechtszaal haalt is nog niet bekend.