donderdag, februari 12, 2004

nu.nl/internet | Frans en Trijntje schrijven brandbrief naar Tweede Kamer: "Negen artiesten, waaronder Frans Bauer en Trijntje Oosterhuis, hebben deze week een brief naar de Tweede Kamer verstuurd waarin zij de noodklok luiden over het uitwisselen van muziek via internet, zo schrijft Webwereld. 'De toekomst van de Nederlandse muziek staat onder druk'. 'De laatste jaren zijn digitale technieken veel gebruikt voor illegale activiteiten. Mensen zetten onze songs op de computer en verspreiden ze via uitwisseldiensten naar de hele wereld. Ook maken ze kopieën van onze cd’s voor vrienden, collega’s en kennissen. Dat lijkt sympathiek, maar wereldwijd kostte dit veel banen in de muzieksector,' zo is in de brief te lezen. 'Het leidde ertoe dat steeds minder artiesten een kans krijgen om muziek, geschreven door henzelf of andere auteurs en componisten, op te nemen en zo bij een groot publiek bekend te worden.' 'Wij willen u, vanaf hier, oproepen om onze belangen én die van toekomstige artiesten, muzikanten, muziekauteurs, Harpen- en Exportprijswinnaars in het oog te houden. Een goede Auteurswet. Van levensbelang voor de toekomst van Nederlandse muziek!' Zo eindigt de brandbrief van de negen muzikanten en bands: Spinvis, Peter Pan Speedrock, Tasha's World, Frans Bauer, Trijntje Oosterhuis, Hans Dorrestijn en Within Tempation."