maandag, februari 16, 2004

Marco Pantani is overleden aan een hartaanval, die veroorzaakt werd door een opeenhoping van vocht in de hersenen. Dat is een eerste conclusie na de autopsie die maandag in Rimini is uitgevoerd.

Volgens een patholoog zal het nog weken duren alvorens de exacte doodsoorzaak kan worden bekendgemaakt. "We kunnen geen enkele doodsoorzaak uitsluiten. Verder onderzoek zal nog enkele weken in beslag nemen", verklaarde professor Giuseppe Fortuni na de autopsie.

Op de vraag of Pantani een overdosis medicijnen heeft genomen, antwoordde Fortuni: "Er zijn geen tekenen van een cocktail van medicijnen. Maar er zijn ook geen bewijzen om dit uit te sluiten."

Het wordt voorlopig niet duidelijk of Pantani zelfmoord heeft gepleegd of - bijvoorbeeld - is bezweken aan 'giftige' medicijnen. Toch staat voor de moeder van Pantani vast dat haar zoon geen andere kant op kon: "Jullie hebben hem vermoord". Het was een aanklacht tegen de hele wielerwereld, uit de mond van een diep geƫmotioneerde moeder.