zaterdag, februari 14, 2004

De Italiaanse wielrenner Marco Pantani is zaterdagavond dood aangetroffen in een appartement in de badplaats Rimini. Dat berichtte de Italiaanse staatstelevisie en kranten als La Gazetta dello Sport en Il Giorno. De oorzaak van de dood is niet bekend. De in Italië immens populaire Pantani won in zijn carrière de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk, beide in 1998. Zijn successen werden echter overschaduwd door dopingschandalen. Het trieste dieptepunt was in de Ronde van Italië in 1999, toen hij als drager van de roze leiderstrui wegens dopinggebruik uit de strijd werd genomen. 'Olifantje' Sinds die dramatische aftocht bereikte 'Olifantje' nooit meer zijn oude niveau. Pantani maakte enkele rentrees, maar bleef vaker in het nieuws komen door dopegebruik. Door de affaires raakte Pantani in een depressie. Zomer 2003 verbleef hij enkele weken in een psychiatrische kliniek. Pantani is 34 jaar geworden.
------------------------------
tering!
dit is triest en tegelijkertijd ben ik ontzettend benieuwd naar de doodsoorzaak....